Tottenham hotspur thailand

De Premier League is de hoogste Engelse voetbalcompetitie. De competitie bestaat uit twintig clubs die tussen augustus en mei in totaal 380 wedstrijden spelen. Naast Engelse clubs kunnen ook clubs uit Wales zich kwalificeren voor een plaats tottenham hotspur thailand de Premier League, maar daarvoor moeten zij wel deelnemen aan de Engelse voetbalpiramide.

Ondanks het behalen van Europese successen in voorgaande jaren ging het eind jaren ’80 niet goed met het Engelse voetbal. Stadions verouderden, hooligans domineerden rond de velden en Engelse clubs waren voor vijf jaar uitgesloten van deelname aan Europese competities, naar aanleiding van het Heizeldrama. Desondanks krabbelde het voetbal in Engeland in de jaren ’90 weer langzaam op. Op het WK van 1990 werd de halve finale bereikt, de Engelse clubs werden weer toegelaten tot de Europese competities en de stadions werden grondig gerenoveerd als gevolg van strengere veiligheidsvoorschriften. Ook de televisiegelden kregen een steeds prominentere rol.

In 1986 ontving de Football League 6,3 miljoen pond voor een tweejarige overeenkomst, maar toen deze in 1988 werd hernieuwd steeg de prijs in vier jaar tijd tot 44 miljoen pond. De onderhandelingen in 1988 wezen al op de komst van een nieuwe ‘supercompetitie’. 91 lag er een plan op tafel voor de oprichting van een nieuwe divisie die voor nog meer geld in het voetbal zou zorgen. Op 17 juli 1991 werd door de clubs in de toenmalige hoogste divisie een overeenkomst getekend waarmee de eerste stap richting de FA Premier League was gezet.

Greg Dyke, directeur van London Weekend Television, ging in 1990 met de vijf grootste clubs om tafel om de afscheiding van de Football League uit te werken. Volgens Dyke zou het voor zijn bedrijf lucratiever zijn als alleen de grootste clubs van het land op de nationale televisie zouden verschijnen. De vijf clubs waren voorstander van dit plan, maar de FA noemde het slechts een manier om de positie van de Football League te verslechteren. In 1992 trokken de First Division-clubs zich massaal terug uit de Football League en op 27 mei 1992 werd de FA Premier League opgericht. Dit betekende een einde aan een periode van 104 jaar met vier divisies in de Football League.

De Premier League zou gaan opereren als een enkele divisie en de Football League als een competitie met drie divisies. Aan de opzet veranderde echter niets. Het eerste seizoen van de nieuwe Premier League ging van start in 1992 met 22 clubs. Het eerste doelpunt werd gescoord door Brian Deane namens Sheffield United, dat Manchester United met 2-1 versloeg. Een opvallend kenmerk van de Premier League in de eerste jaren na de eeuwwisseling was de dominantie van de zogenaamde “grote vier”: Arsenal, Chelsea, Liverpool en Manchester United.

In de jaren na 2009 slaagden Tottenham Hotspur en Manchester City erin de top-vier binnen te dringen. 10 op de vierde plaats en werd daarmee de eerste club die in de top-vier eindigde na Everton in 2005. Op verzoek van de FIFA werd in 1995 het aantal clubs in de Premier League teruggebracht naar twintig. Hiervoor degradeerden eenmalig vier clubs en promoveerden er twee. Op 8 juni 2006 deed de FIFA opnieuw een verzoek aan de Europese topcompetities om het aantal clubs in de competitie te reduceren tot achttien.

Op 13 februari 2018 werd bekend dat de tv-rechten voor de wedstrijden in de Premier League tussen 2019 en 2022 verkocht waren voor 4,46 miljard pond, omgerekend zo’n 5 miljard euro. De uiteindelijke opbrengst zou nog hoger uitvallen, omdat twee livepakketten nog in de verkoop gingen. De clubs die vetgedrukt zijn spelen in het seizoen 2018-2019 in de Premier League. Een overzicht van de behaalde punten van de kampioen vanaf de oprichting van de Premier League in 1992 tot en met het heden. 96 werd gespeeld met 20 clubs in plaats van 22.

Hoe die naam wordt bepaald, heeft uiteenlopende redenen. Tottenham Hotspur haalt men de nickname The Spurs, of Blackburn Rovers wordt The Rovers. Norwich zorgt ervoor dat de club de bijnaam The Canaries heeft gekregen. Bij Chelsea is dat zo met The Blues. 1990 werd Arsenal boring Arsenal genoemd wegens het saaie voetbal dat zij op de mat brachten.

Vandaag de dag wordt Manchester City The Big Spenders genoemd, dat verwijst naar het transfergedrag van die club de laatste jaren. De UEFA Champions League stelt ieder jaar vier plaatsen beschikbaar voor Engelse ploegen om deel te nemen aan het toernooi. De eerste 4 op de eindranglijst plaatsen zich voor het Champions League toernooi van het volgende seizoen. Aan dit toernooi mogen drie Engelse ploegen deelnemen. De FA heeft besloten om de nummer vijf een plaats te geven en de andere twee via de bekertoernooien FA Cup en League Cup te verdelen. Spelers, waarvan de naam vetgedrukt staat, zijn nog actief in de Premier League. Zie de categorie FA Premier League van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.